DANISH COTTAGE WITH HIGH CEILINGS

22 June 2017

danish cottage, high ceilings, wooden cottage, scandinavian living, trend, style, inspiration, sloping ceiling, dinesen floorboards, light, space
 

You don’t really associate wooden cottages with high ceilings but this Danish home built in 2008 has been cleverly designed so that the main living / kitchen / dining area has 7m high sloping ceilings which not only harness lots of light but add a sense of generosity and space. Paint it all white and add some Dinesen floorboards and you’ve got the perfect backdrop for Scandinavian living.

You can see more of this stunning Danish cottage over here.

 
danish cottage, high ceilings, wooden cottage, scandinavian living, trend, style, inspiration, sloping ceiling, dinesen floorboards, light, space

danish cottage, high ceilings, wooden cottage, scandinavian living, trend, style, inspiration, sloping ceiling, dinesen floorboards, light, space

 

 
MORE INFORMATION | Femina
PHOTOGRAPHY | Jens Barslund
 
Follow Stylejuicer with Bloglovin

CRITTALL STYLE DOORS AND WINDOWS IN SYDNEY HOME

19 June 2017

outdoor living, pinterest, crittall, style, windows, doors, sydney home, white backdrop, sculptural plants, rich textures, trend, style, summer, sunshine
 
The weather has been so sunny here in the UK lately and I’m more than ever drawn to beautiful outdoor spaces you can live in, have a meal, BBQ, play or simply enjoy the sunshine.

This home in Sydney is a gorgeous example and I’m in love with the Crittall style doors and windows and the customised plywood kitchen all set against a white backdrop with large sculptural plants and rich textures. That window seat in the bedroom is pretty special too to take some time out, reading or simply observing the outside and reflecting – something that is in short supply around here.

If you want to see more OUTDOOR LIVING spaces head to my Pinterest board here.
 
outdoor living, pinterest, crittall, style, windows, doors, sydney home, white backdrop, sculptural plants, rich textures, trend, style, summer, sunshine

outdoor living, pinterest, crittall, style, windows, doors, sydney home, white backdrop, sculptural plants, rich textures, trend, style, summer, sunshine

outdoor living, pinterest, crittall, style, windows, doors, sydney home, white backdrop, sculptural plants, rich textures, trend, style, summer, sunshine

outdoor living, pinterest, crittall, style, windows, doors, sydney home, white backdrop, sculptural plants, rich textures, trend, style, summer, sunshine

outdoor living, pinterest, crittall, style, windows, doors, sydney home, white backdrop, sculptural plants, rich textures, trend, style, summer, sunshine

outdoor living, pinterest, crittall, style, windows, doors, sydney home, white backdrop, sculptural plants, rich textures, trend, style, summer, sunshine

outdoor living, pinterest, crittall, style, windows, doors, sydney home, white backdrop, sculptural plants, rich textures, trend, style, summer, sunshine

 
MORE INFORMATION | InsideOut
& PHOTOGRAPHY | Maree Homer with thanks
 
Follow Stylejuicer with Bloglovin

PLACES TO GO | NAEVAER RESTAURANT BY NORM ARCHITECTS

16 June 2017

Norm Architects, Naevaer restaurant, Copenhagen, moody colour palette, intimate, dark, raw, industrial, tactile materials, large foliage, decorative plants, casual, style, trend, hip
 

Norm Architects have managed to design another hip interior for the intimate new Naevaer restaurant in Copenhagen.

With a moody colour palette of dark greys, burgundy and black the industrial space has been given intimacy and tactile natural materials like stone, wood, metal and decorative plants with large foliage add warmth to the raw concrete walls.

It’s a casual but upmarket restaurant where you can enjoy fine wines from around the world and French cuisine should you be one of the lucky few who manages to get a seat in this hip new place.

 
Norm Architects, Naevaer restaurant, Copenhagen, moody colour palette, intimate, dark, raw, industrial, tactile materials, large foliage, decorative plants, casual, style, trend, hip

Norm Architects, Naevaer restaurant, Copenhagen, moody colour palette, intimate, dark, raw, industrial, tactile materials, large foliage, decorative plants, casual, style, trend, hip

Norm Architects, Naevaer restaurant, Copenhagen, moody colour palette, intimate, dark, raw, industrial, tactile materials, large foliage, decorative plants, casual, style, trend, hip

Norm Architects, Naevaer restaurant, Copenhagen, moody colour palette, intimate, dark, raw, industrial, tactile materials, large foliage, decorative plants, casual, style, trend, hip

Norm Architects, Naevaer restaurant, Copenhagen, moody colour palette, intimate, dark, raw, industrial, tactile materials, large foliage, decorative plants, casual, style, trend, hip

Norm Architects, Naevaer restaurant, Copenhagen, moody colour palette, intimate, dark, raw, industrial, tactile materials, large foliage, decorative plants, casual, style, trend, hip

Norm Architects, Naevaer restaurant, Copenhagen, moody colour palette, intimate, dark, raw, industrial, tactile materials, large foliage, decorative plants, casual, style, trend, hip

Norm Architects, Naevaer restaurant, Copenhagen, moody colour palette, intimate, dark, raw, industrial, tactile materials, large foliage, decorative plants, casual, style, trend, hip

Norm Architects, Naevaer restaurant, Copenhagen, moody colour palette, intimate, dark, raw, industrial, tactile materials, large foliage, decorative plants, casual, style, trend, hip

Norm Architects, Naevaer restaurant, Copenhagen, moody colour palette, intimate, dark, raw, industrial, tactile materials, large foliage, decorative plants, casual, style, trend, hip

Norm Architects, Naevaer restaurant, Copenhagen, moody colour palette, intimate, dark, raw, industrial, tactile materials, large foliage, decorative plants, casual, style, trend, hip

Norm Architects, Naevaer restaurant, Copenhagen, moody colour palette, intimate, dark, raw, industrial, tactile materials, large foliage, decorative plants, casual, style, trend, hip

Norm Architects, Naevaer restaurant, Copenhagen, moody colour palette, intimate, dark, raw, industrial, tactile materials, large foliage, decorative plants, casual, style, trend, hip

 

 
MORE INFORMATION & PHOTOGRAPHY | Norm Architects with thanks
 
Follow Stylejuicer with Bloglovin

TRANSFORMATION OF FARMHOUSE BURKELDIJK AND FORTRESS HAZEGRAS

14 June 2017

architecture, eye candy, flanders, begium, style, trend, contemporary, farmhouse, fort, Govaert and Vanhoutte, history, WWI bunker, gun ports, restore, renovate, extend, modern
 

Some architectural perfection for you today with the transformation of Farmhouse Burkeldijk and fortress Hazegras into a residence by Belgian architects Govaert & Vanhoutte.

Carefully renovated and sensitively extended the introduction image shows the clean cut between the old listed fort and the new contemporary residence reflecting the local architecture of long farmhouses. I’m fascinated by the original vertical gun ports next to the entrance and the remnants of four WWI bunkers that surround the site.

These historical elements give the building an additional dimension and I love how the architects have managed to transform the fort and the farmhouse into a contemporary residence giving it an open floorplan and large floor to ceiling windows on the reverse of the fort. I can imagine living in this place invites reflection on the past and comparison with the present as well as giving you a healthy connection with the beautiful landscape of Flanders.

See more here.

 
architecture, eye candy, flanders, begium, style, trend, contemporary, farmhouse, fort, Govaert and Vanhoutte, history, WWI bunker, gun ports, restore, renovate, extend, modern

architecture, eye candy, flanders, begium, style, trend, contemporary, farmhouse, fort, Govaert and Vanhoutte, history, WWI bunker, gun ports, restore, renovate, extend, modern

architecture, eye candy, flanders, begium, style, trend, contemporary, farmhouse, fort, Govaert and Vanhoutte, history, WWI bunker, gun ports, restore, renovate, extend, modern

architecture, eye candy, flanders, begium, style, trend, contemporary, farmhouse, fort, Govaert and Vanhoutte, history, WWI bunker, gun ports, restore, renovate, extend, modern

architecture, eye candy, flanders, begium, style, trend, contemporary, farmhouse, fort, Govaert and Vanhoutte, history, WWI bunker, gun ports, restore, renovate, extend, modern

architecture, eye candy, flanders, begium, style, trend, contemporary, farmhouse, fort, Govaert and Vanhoutte, history, WWI bunker, gun ports, restore, renovate, extend, modern

architecture, eye candy, flanders, begium, style, trend, contemporary, farmhouse, fort, Govaert and Vanhoutte, history, WWI bunker, gun ports, restore, renovate, extend, modern

architecture, eye candy, flanders, begium, style, trend, contemporary, farmhouse, fort, Govaert and Vanhoutte, history, WWI bunker, gun ports, restore, renovate, extend, modern

architecture, eye candy, flanders, begium, style, trend, contemporary, farmhouse, fort, Govaert and Vanhoutte, history, WWI bunker, gun ports, restore, renovate, extend, modern

architecture, eye candy, flanders, begium, style, trend, contemporary, farmhouse, fort, Govaert and Vanhoutte, history, WWI bunker, gun ports, restore, renovate, extend, modern

architecture, eye candy, flanders, begium, style, trend, contemporary, farmhouse, fort, Govaert and Vanhoutte, history, WWI bunker, gun ports, restore, renovate, extend, modern

 

 
MORE INFORMATION | Govaert & Vanhoutte
PHOTOGRAPHY | Tim Van De Velde with thanks
 
Follow Stylejuicer with Bloglovin

AESOP EMPORIUM MELBOURNE

29 May 2017

aesop, emporium, melbourne, Kerstin Thompson Architects, dark, rich, intimate, luxurious, interior, design, style, styling, PSLab, lighting, sustainably sourced, ply hardwood, textures, materials, graphic wood perforations
 

Although completed back in 2014 I’ve only just come across this gem of a retail space that is the Aesop Emporium in Melbourne.

Designed by Kerstin Thompson Architects I love the dark luxurious and contemporary feel of it. Aesop is renowned for pushing the boundaries when it comes to their shop interiors and here in the UK the first store in Richmond was designed by Ilse Crawford who put the hand and wash basin in the centre of the shop emphasising the essence of skincare.

The interior of the Melbourne flagship reflects the dark brown and black of Aesop’s packaging which is a nod to the old apothecary glass bottles as well as the high quality ingredients they use. Sustainably sourced hardwood ply made from local Australian spotted gum timber is used throughout and accented with brass details for taps and basins and the use of edge razor edge technology to produce graphic wood perforations. The lighting was designed in collaboration with PSLab who used matt black shades in simple contemporary shapes to support the rich, dark and intimate mood of the interior.

 
aesop, emporium, melbourne, Kerstin Thompson Architects, dark, rich, intimate, luxurious, interior, design, style, styling, PSLab, lighting, sustainably sourced, ply hardwood, textures, materials, graphic wood perforations

aesop, emporium, melbourne, Kerstin Thompson Architects, dark, rich, intimate, luxurious, interior, design, style, styling, PSLab, lighting, sustainably sourced, ply hardwood, textures, materials, graphic wood perforations

aesop, emporium, melbourne, Kerstin Thompson Architects, dark, rich, intimate, luxurious, interior, design, style, styling, PSLab, lighting, sustainably sourced, ply hardwood, textures, materials, graphic wood perforations

aesop, emporium, melbourne, Kerstin Thompson Architects, dark, rich, intimate, luxurious, interior, design, style, styling, PSLab, lighting, sustainably sourced, ply hardwood, textures, materials, graphic wood perforations

aesop, emporium, melbourne, Kerstin Thompson Architects, dark, rich, intimate, luxurious, interior, design, style, styling, PSLab, lighting, sustainably sourced, ply hardwood, textures, materials, graphic wood perforations

 

 
PHOTOGRAPHY | Kerstin Thompson Architects
MORE INFORMATION | Aesop
 
Follow Stylejuicer with Bloglovin