INTERIORS CRUSH | YOGA STUDIO IN CONVERTED WAREHOUSE

13 March 2017

interiors crush, yoga studio, converted warehouse, architecture, karen abernethy, relax, mind, body, soul, meditation, energised, Humming Puppy Yoga Studio, sydney, exposed ceilings, brick walls, intimate, water fountain, simple, elegant, functional, decor
 

Starting the week off with a crush of epic proportions, the interior of this yoga studio in a converted warehouse in Sydney was designed by Karen Abernethy who translated the spiritual concept of light and reflection beautifully within this space.

Yoga has been a bit of a lifesaver for me for a long time now. I initially got into it because of work stress, mental as well as physical, sitting at the computer for 12 hours a day takes its toll eventually on neck, shoulders and back. I continued with my practice through both pregnancies and after a few crazy sleep-deprived baby years got back into it thanks to a wonderful local teacher.

I can’t rate the benefits of yoga high enough. For me it’s as if my whole body gets stretched, bent and simply wrung out from top to toe with the added benefit of a relaxing meditation at the end of it. Not just my body feels calm and energised but equally my mind is given much needed perspective from the daily grind and stresses of family life.

So you can imagine how my heart skipped a beat when I came across the Humming Puppy Yoga Studio. The actual studio space sits above the reception and changing rooms at the top of the warehouse for minimal disruption to your flow. The floor is covered with black plywood panels and there are thick dark curtains to restrict the incoming light helping to create the perfect atmosphere for meditation and reflection. Elements of the old warehouse are very much embraced by leaving the ceiling exposed but painted in black and giving the brick walls a distressed white wash.

The reception area and changing rooms below are separated by a mesmerising transparent angled screen which appears to shimmer and change colour as you move around. I think I’m most in love with the locker area though which is kept intimate and dark setting you up for your session. And please check out the stunning water fountain fed by a single pipe coming out of the dark from above – simple, elegant and functional.

Namaste friends.

 
interiors crush, yoga studio, converted warehouse, architecture, karen abernethy, relax, mind, body, soul, meditation, energised, Humming Puppy Yoga Studio, sydney, exposed ceilings, brick walls, intimate, water fountain, simple, elegant, functional, decor

interiors crush, yoga studio, converted warehouse, architecture, karen abernethy, relax, mind, body, soul, meditation, energised, Humming Puppy Yoga Studio, sydney, exposed ceilings, brick walls, intimate, water fountain, simple, elegant, functional, decor

interiors crush, yoga studio, converted warehouse, architecture, karen abernethy, relax, mind, body, soul, meditation, energised, Humming Puppy Yoga Studio, sydney, exposed ceilings, brick walls, intimate, water fountain, simple, elegant, functional, decor

interiors crush, yoga studio, converted warehouse, architecture, karen abernethy, relax, mind, body, soul, meditation, energised, Humming Puppy Yoga Studio, sydney, exposed ceilings, brick walls, intimate, water fountain, simple, elegant, functional, decor

interiors crush, yoga studio, converted warehouse, architecture, karen abernethy, relax, mind, body, soul, meditation, energised, Humming Puppy Yoga Studio, sydney, exposed ceilings, brick walls, intimate, water fountain, simple, elegant, functional, decor

interiors crush, yoga studio, converted warehouse, architecture, karen abernethy, relax, mind, body, soul, meditation, energised, Humming Puppy Yoga Studio, sydney, exposed ceilings, brick walls, intimate, water fountain, simple, elegant, functional, decor

interiors crush, yoga studio, converted warehouse, architecture, karen abernethy, relax, mind, body, soul, meditation, energised, Humming Puppy Yoga Studio, sydney, exposed ceilings, brick walls, intimate, water fountain, simple, elegant, functional, decor

interiors crush, yoga studio, converted warehouse, architecture, karen abernethy, relax, mind, body, soul, meditation, energised, Humming Puppy Yoga Studio, sydney, exposed ceilings, brick walls, intimate, water fountain, simple, elegant, functional, decor

 

 
INTERIOR ARCHITECTURE | Karen Abernethy
PHOTOGRAPHY | Katherine Lu with thanks
MORE INFORMATION | Humming Puppy Yoga Studio
 
Follow Stylejuicer with Bloglovin

SOFT MINIMALISM WITH POPS OF COLOUR AND PLANTS

9 March 2017

soft minimalism, colour pops, decor, soft furnishings, plant, plant family, designer furniture, white washed, apartment, interiors, home, spring, eames, herman miller

 

Showing you some soft minimalism today with splashes of colour and a cluster of beautiful ornamental plants since it’s one of the first Spring days here in the UK.

The white-washed top floor apartment is situated in the Dutch town of Deventer and though the owner is a self-confessed design addict he’s not overly precious about his decor and designer furniture merely appreciating the craftsmanship and design of classics pieces by Eames and Herman Miller.

After the prolonged grey wether these cheerful pops of colour and little plant family are just what I need. Hope Spring has arrived for you too.

 

soft minimalism, colour pops, decor, soft furnishings, plant, plant family, designer furniture, white washed, apartment, interiors, home, spring, eames, herman miller

soft minimalism, colour pops, decor, soft furnishings, plant, plant family, designer furniture, white washed, apartment, interiors, home, spring, eames, herman miller

soft minimalism, colour pops, decor, soft furnishings, plant, plant family, designer furniture, white washed, apartment, interiors, home, spring, eames, herman miller

soft minimalism, colour pops, decor, soft furnishings, plant, plant family, designer furniture, white washed, apartment, interiors, home, spring, eames, herman miller

soft minimalism, colour pops, decor, soft furnishings, plant, plant family, designer furniture, white washed, apartment, interiors, home, spring, eames, herman miller

soft minimalism, colour pops, decor, soft furnishings, plant, plant family, designer furniture, white washed, apartment, interiors, home, spring, eames, herman miller

soft minimalism, colour pops, decor, soft furnishings, plant, plant family, designer furniture, white washed, apartment, interiors, home, spring, eames, herman miller

soft minimalism, colour pops, decor, soft furnishings, plant, plant family, designer furniture, white washed, apartment, interiors, home, spring, eames, herman miller

 

 
PHOTOGRAPHY | Jansje Klazinga with thanks
STYLING | Caroline Manning

 
Follow Stylejuicer with Bloglovin

HOUSE W, TAIPEI | BRINGING IN LIGHT, PLANTS AND AIR

2 March 2017

house w, taipei, taiwan, townhouse, kc design studio, air, light, plants, structural glass, semi transparent, metal mesh facade, trend, industrial look, concrete, architecture, interiors
 

Despite being located in a densely populated area of Taipei in Taiwan KC design studio managed to bring light, plants and air into this small three storey townhouse simply called, House W.

To overcome the houses’ disadvantaged location KC design studio opened up the roof and installed structural glass as part of the flooring on every level. This transparent core lets light travel all the way to the ground floor giving much needed daylight to the open plan kitchen, dining and living area.

Their second radical decision was to set the facade back and putting a metal mesh in its place. This creates semi transparent small outside spaces on each floor allowing the owners to bring in plants and greens whilst giving much needed air flow and a wonderful space to sit and relax.

I’ve been featuring a lot of extraordinary architecture lately – partly because I haven’t come across many equally extraordinary interiors. But the main reason is that even though these houses are out of many people’s reach financially (certainly mine) I believe you can always pick up interesting details and ideas from spaces that have had less constraints on budgets. Boutique hotels, bars, cafes and restaurants as well as any public building incorporates a myriad of ideas, details and materials that can translate into your own home. All it needs is some closer inspection and an open mind.

This home is fascinating for me as they’ve achieved an open-plan, modern and industrial look on a vertical scale. Bringing in plants and greenery has softened the look and added another layer of interesting texture. I like the juxtaposition of rough concrete beams next to the sleek stainless steel kitchen which is cleverly integrated into the staircase to make use of the limited space and to keep the ground floor as wide and open as possible. A design trick you may have seen in my blog post of an Islington conversion here a few weeks ago.

I hope you share my enthusiasm for this unusual space and it’ll give you some inspiration for your own home. It’s certainly got me thinking.

 

house w, taipei, taiwan, townhouse, kc design studio, air, light, plants, structural glass, semi transparent, metal mesh facade, trend, industrial look, concrete, architecture, interiors

house w, taipei, taiwan, townhouse, kc design studio, air, light, plants, structural glass, semi transparent, metal mesh facade, trend, industrial look, concrete, architecture, interiors

house w, taipei, taiwan, townhouse, kc design studio, air, light, plants, structural glass, semi transparent, metal mesh facade, trend, industrial look, concrete, architecture, interiors

house w, taipei, taiwan, townhouse, kc design studio, air, light, plants, structural glass, semi transparent, metal mesh facade, trend, industrial look, concrete, architecture, interiors

house w, taipei, taiwan, townhouse, kc design studio, air, light, plants, structural glass, semi transparent, metal mesh facade, trend, industrial look, concrete, architecture, interiors

house w, taipei, taiwan, townhouse, kc design studio, air, light, plants, structural glass, semi transparent, metal mesh facade, trend, industrial look, concrete, architecture, interiors

house w, taipei, taiwan, townhouse, kc design studio, air, light, plants, structural glass, semi transparent, metal mesh facade, trend, industrial look, concrete, architecture, interiors

house w, taipei, taiwan, townhouse, kc design studio, air, light, plants, structural glass, semi transparent, metal mesh facade, trend, industrial look, concrete, architecture, interiors

house w, taipei, taiwan, townhouse, kc design studio, air, light, plants, structural glass, semi transparent, metal mesh facade, trend, industrial look, concrete, architecture, interiors

house w, taipei, taiwan, townhouse, kc design studio, air, light, plants, structural glass, semi transparent, metal mesh facade, trend, industrial look, concrete, architecture, interiors

house w, taipei, taiwan, townhouse, kc design studio, air, light, plants, structural glass, semi transparent, metal mesh facade, trend, industrial look, concrete, architecture, interiors

house w, taipei, taiwan, townhouse, kc design studio, air, light, plants, structural glass, semi transparent, metal mesh facade, trend, industrial look, concrete, architecture, interiors

house w, taipei, taiwan, townhouse, kc design studio, air, light, plants, structural glass, semi transparent, metal mesh facade, trend, industrial look, concrete, architecture, interiors

house w, taipei, taiwan, townhouse, kc design studio, air, light, plants, structural glass, semi transparent, metal mesh facade, trend, industrial look, concrete, architecture, interiors

 

 
MORE INFORMATION & PHOTOGRAPHY | KC Design Studio with thanks
 
Follow Stylejuicer with Bloglovin

IKEA | BLACK KITCHEN MADE FROM RECYCLED MATERIAL

27 February 2017

ikea, black kitchen, ikeahack, from us with love, design studio, collaboration, recycled materials, recycled timber, recycled pet bottles, anthracite, trend, style, styling, design, interiors, pella hedeby

 

I’ve been eyeing up black kitchens for a while on Pinterest and love Ikea’s new Kungsbacka model made from recycled materials. Designed in collaboration with Swedish design studio Form Us With Love the doors and fronts consist of a core of recycled timber and a veneer of recycled PET plastic bottles in anthracite.

I like how Ikea have kept the monochrome black look in this set up with a gorgeous black tap and a splashback made form the same material as the doors finished off with a black picture rail at the top including some black hooks to put your favourite cups on display. Ikea doing their own #ikeahack – genius.

 
ikea, black kitchen, ikeahack, from us with love, design studio, collaboration, recycled materials, recycled timber, recycled pet bottles, anthracite, trend, style, styling, design, interiors, pella hedeby

ikea, black kitchen, ikeahack, from us with love, design studio, collaboration, recycled materials, recycled timber, recycled pet bottles, anthracite, trend, style, styling, design, interiors, pella hedeby

ikea, black kitchen, ikeahack, from us with love, design studio, collaboration, recycled materials, recycled timber, recycled pet bottles, anthracite, trend, style, styling, design, interiors, pella hedeby

 

 
MORE INFORMATION | Ikea
PHOTOGRAPHY | Ragnar Omarsson
STYLING | Pella Hedeby
 
Follow Stylejuicer with Bloglovin

SPA ANNEX DESIGNED BY PATRICK JOUIN AND SANJIT MANKU

20 February 2017

spa annex, mind, body, soul, relaxing, restful, harmony, nature, pool, french, alsace, pitched roof, exposed beams, untreated materials, discreet, michelin stared restaurant, hotel des berges, architecture, space design, Patrick Jouin, Sanjit Manku

 

Oh this Spa annex had me at hello ‘beams and concrete’. It’s a recent addition to the family run Hôtel des Berges in the Alsace region and designed by Patrick Jouin and Sanjit Manku who previously redesigned the hotel’s Michelin stared restaurant.

To cater for mind, body and soul what better addition could there be to a family run hotel in a picturesque French village with a Michelin stared restaurant than a spa for guests who seek total relaxation in harmony with nature.

The building itself is inspired by the region’s large old barns and the structure is timber frame and concrete with chunky beams and untreated materials being used throughout. I like the deliberate choice of showing the building’s structure rather than concealing it with plasterboard. In particular the pitched roof in the generous five junior suites upstairs where the construction is fully exposed. A trend which I’ve noticed more of recently – see my post on the three mountain huts restaurant in Switzerland.

My favourite bit has to be the pool area though which is just perfectly and discreetly lit by the sunlight flooding in through those wooden slats across the window. What could be more relaxing than watching dispersed sunbeams dance across the water!?

 
spa annex, mind, body, soul, relaxing, restful, harmony, nature, pool, french, alsace, pitched roof, exposed beams, untreated materials, discreet, michelin stared restaurant, hotel des berges, architecture, space design, Patrick Jouin, Sanjit Manku

spa annex, mind, body, soul, relaxing, restful, harmony, nature, pool, french, alsace, pitched roof, exposed beams, untreated materials, discreet, michelin stared restaurant, hotel des berges, architecture, space design, Patrick Jouin, Sanjit Manku

spa annex, mind, body, soul, relaxing, restful, harmony, nature, pool, french, alsace, pitched roof, exposed beams, untreated materials, discreet, michelin stared restaurant, hotel des berges, architecture, space design, Patrick Jouin, Sanjit Manku

spa annex, mind, body, soul, relaxing, restful, harmony, nature, pool, french, alsace, pitched roof, exposed beams, untreated materials, discreet, michelin stared restaurant, hotel des berges, architecture, space design, Patrick Jouin, Sanjit Manku

spa annex, mind, body, soul, relaxing, restful, harmony, nature, pool, french, alsace, pitched roof, exposed beams, untreated materials, discreet, michelin stared restaurant, hotel des berges, architecture, space design, Patrick Jouin, Sanjit Manku

spa annex, mind, body, soul, relaxing, restful, harmony, nature, pool, french, alsace, pitched roof, exposed beams, untreated materials, discreet, michelin stared restaurant, hotel des berges, architecture, space design, Patrick Jouin, Sanjit Manku

spa annex, mind, body, soul, relaxing, restful, harmony, nature, pool, french, alsace, pitched roof, exposed beams, untreated materials, discreet, michelin stared restaurant, hotel des berges, architecture, space design, Patrick Jouin, Sanjit Manku

spa annex, mind, body, soul, relaxing, restful, harmony, nature, pool, french, alsace, pitched roof, exposed beams, untreated materials, discreet, michelin stared restaurant, hotel des berges, architecture, space design, Patrick Jouin, Sanjit Manku

spa annex, mind, body, soul, relaxing, restful, harmony, nature, pool, french, alsace, pitched roof, exposed beams, untreated materials, discreet, michelin stared restaurant, hotel des berges, architecture, space design, Patrick Jouin, Sanjit Manku

spa annex, mind, body, soul, relaxing, restful, harmony, nature, pool, french, alsace, pitched roof, exposed beams, untreated materials, discreet, michelin stared restaurant, hotel des berges, architecture, space design, Patrick Jouin, Sanjit Manku

spa annex, mind, body, soul, relaxing, restful, harmony, nature, pool, french, alsace, pitched roof, exposed beams, untreated materials, discreet, michelin stared restaurant, hotel des berges, architecture, space design, Patrick Jouin, Sanjit Manku

spa annex, mind, body, soul, relaxing, restful, harmony, nature, pool, french, alsace, pitched roof, exposed beams, untreated materials, discreet, michelin stared restaurant, hotel des berges, architecture, space design, Patrick Jouin, Sanjit Manku

 

 
ARCHITECTURE & SPACE DESIGN | Jouin Manku Agencies
MORE INFORMATION | Hôtel des Berges
PHOTOGRAPHY | Nicolas Mathéus with thanks
 
Follow Stylejuicer with Bloglovin